Sådan holder du dit hår sundt (og derfor er det vigtigt)

Det kan være svært at holde sit hår sundt. Det er derfor vigtigt, at man ved, hvordan man bedst muligt holder sit hår sundt.

Der findes shampoo, balsam og andet, der både holder håret sundt og bekæmper urenheder og irritation.

I denne artikel kan du læse nogle nemme tips til at holde håret sundt og smukt.

Tip 1: Undgå at vaske håret for ofte

Det kan være en fordel ikke at vaske håret så ofte, da vand, shampoo og balsam faktisk kan formå tørre dit hår ud.

Når du vasker hår, vasker du samtidig al fedt og olie ud af håret. Dette er selvfølgelig godt for håret – medmindre du gør det for ofte. I det tilfælde vil din krop automatisk sætte produktionen af disse op, for at følge med din hårvaskning.

Tip 2: Brug den rigtige shampoo

Det kan være en fordel at bruge shampoo, der er specielt udviklet til dit hårtype. På den måde undgår du unødig irritation og urenheder i hovedbunden (hvis man nu har sarte områder i hovedbunden).

Det kan være en god ide at prøve sig frem, eksempelvis med en sulfatfri shampoo, for at se om det giver dig et bedre, og mere behageligt, resultat.

Hvis du har andre hårproblemer (såsom skæl), er det især en god ide at bruge en specialiseret shampoo. Du kan finde gode råd om shampoo og anden hårpleje på Danish Bodycare, der er et dansk medie om personlig pleje.

Tip 3: Undgå at bruge hårtørren når du kan

Det kan være en god ide at lade håret tørre af sig selv, og undlade brugen af hårtørren.

Med mindre du virkelig har behov for det (som fx til fest), så er det bedst ikke at bruge den meget på dit hovedbund, da varmen fra apparatet hurtigt kan gøre din krone mere uelastisk end naturligt. Dette betyder, at håret bliver svagere og lettere falmer.

Det kan være en god ide at anvende shampoo, der er specielt udviklet til varmebehandling, så du på den måde kan beskytte håret bedst muligt (man kan også få varmebeskyttende hårspray).

Tip 4: Tag en styling-fri dag

De fleste af os styler vores hår hver dag. Dette kan være med hårspray, ved at sætte håret op med hårelastikker eller anden form for styling.

Håret har dog godt af en styling-fri dag fra tid til anden. Styling kan udsætte håret og hovedbunden for stress, hvilket kan være med til at gøre det tyndere og mere slidt over længere tid.

Leder du efter flere tips?

Hvis du gerne vil have flere tips til hårpleje, eller hudpleje, kan du med fordel gå ind på Danish Bodycare’s hjemmeside (https://danishbodycare.dk), hvor du kan finde flere artikler om emnerne.

Skriv et svar