Så meget betyder en god Nattesøvn for dit helbred

Er du en rigtig natteravn, fordi du har problemer med at sove? Nogle mennesker fungerer bare bedst når andre sover, men der er også mange mennesker som ufrivilligt ligger vågne hele eller dele af natten, fordi de simpelthen ikke kan sove. Det er faktisk et stort problem blandt befolkningen, og årsagerne kan være mange. Men nattesøvnen er ekstremt vigtigt for kroppen, og det kan altså være svært at fungere i de vågne timer, når man er i underskud. Læs med her.

Kroppen har brug for at restituere

Efter en lang dag, hvor man har brugt på kroppen og hovedet meget, har man naturligvis brug for søvn. Der er mange nye indtryk som kroppen skal bearbejde. Kroppen genopbygger altså, når man sover. Får man ikke nok søvn, så går det altså udover rigtigt mange ting. For eksempel koncentrationen, men også produktiviteten. Søvnunderskud, kan desuden medvirke til forskellige sygdomme, så det er ikke noget man skal spøge med.

Hvordan får man en bedre søvn?

Søvnproblemer kan opstå af forskellige problemer. Nogle mennesker har bare et bedre sovehjerte end andre, som man siger. Nogle mennesker har døjet med at sove hele deres liv. Og så er der årsager, såsom stress, bekymringer, angst, og mange andre ting. Årsager, samt løsninger kan altså være forskellige i forhold til dårlig søvn. Hvis problemet med den dårlige søvn eksempelvis skyldes, at man ligger dårligt når man sover, så bør man måske overveje at købe en ny seng. Sengen, spiller selvfølgelig en stor rolle i forhold til søvnen. Hvis du påtænker at opkvalificere din seng, så kan du finde en masse tips og gode råd til dette.

Morgenhår og søvn

Vågner man en morgen, hvor håret bare står ud til alle sider, kan det være af to grunde for eksempel. Den ene, betyder, at man muligvis fik en rigtig god søvn. Den anden årsag, kan betyde at man for eksempel har ligget og drejet sig hele natten. Dette kan eventuelt være på grund af, at man har sovet enormt uroligt. I forhold til håret, er der heldigvis mange ting man kan gøre, både for at tæmme det om morgenen, men også for at passe bedre på det om natten. For eksempel, bør man aldrig sove med vådt hår. Så hvis man elsker at tage et bad lige inden sengetid, så skal man altså lige huske at tørre det inden. Man kan eventuelt vælge at sove på satin pudebetræk, da de ikke slider lige så meget på håret som eksempelvis andre materialer. Derudover, kan man lave en fletning inden sengetid.

Urolig søvn

Hvis man er angst når man skal til at sove, så er der også noget andet som man kan overveje. Nemlig en tyngdedyne. En tyngdedyne, kaldes også for en kugledyne, men dækker over det samme. Det er altså en dyne, som afviger fra de ’almindelige’ dyner, som man kender, da disse har mere vægt i sig. Dette kan give en direkte beroligende effekt når man skal sove, samt mens man sover. Disse dyner, kan desuden også bruges til børn, med forbehold selvfølgelig.

Skriv et svar